600 452 413 sklep@biomarket.pl

Dostawa ze sklepu w 24h Dostawa już w 24 h

Wysyłka z marketu ekologicznego Tania wysyłka kurierem

Bezpiezne formy płatności w hurtowni bio Dostępne formy płatności

Zwroty bez problemu do sklepu Bezproblemowe zwroty

Bezpieczne zakupy w Bio Market Bezpieczne zakupy SSL

BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 3,09 zł 3.09
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: AMYLON
Kod produktu: 93EE-62598

Opis

OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. 
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal; 
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Czechy
Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl